Náplň práce
1
Kontrola množství a jakosti surovin pro výrobu piva
2
Výroba sladu ze sladovnického ječmene
3
Zpracování základních surovin pro výrobu piva
4
Filtrace, stabilizace, pasterizace
5
Evidence průběhu kvašení a dokvašování
6
Stáčení piva do cisteren, sudů, plochovek a lahví
7
Odebírání vzorků pro laboratorní stanovení kvality
Výhody
- Ochutnávání piva.
- Tradiční české řemeslo.
- Možnost založit vlastní značku piva.
Nevýhody
- Riziko vzniku závisosti na alkoholu.
- Práce není vhodná pro lidi, kteří mají odpor k alkoholu.
Dovednosti a znalosti
1
Schopnost rozpoznat různé druhy chmele
2
Znalost postupů výroby piva
3
Fyzická zdatnost pro manipulaci sudů s pivem
4
Kladný vztah k pivu
5
Technická zdatnost pro práci se stroji na výrobu piva
Jak se stát pivovarníkem?
1. krok: Střední škola
Kde studovat tento obor?