Náplň práce
1
Příjem objednávek od zákazníků
2
Spolupráce při výběru nápojů z nápojového lístku
3
Příprava míchaných alkoholických i nealkoholických nápojů podle receptury
4
Servírování alkoholických a nealkoholických nápojů
5
Odborná instruktáže u speciálních nápojů
6
Chlazení nápojů a tvorba ledu
7
Umývání a leštění použitých sklenic a barmanského náčiní
8
Zpracování plateb zákazníků
9
Vyúčtovávání tržby
Výhody
- Možnost ovlivnit výši své výplaty díky spropitnému.
- Dovednosti lze využít i pro osobní účely.
- Mnoho příležitostí potkat se se zajímavými a inspirativními lidmi.
- Kreativita a možnost vymýšlet nové koktejly.
Nevýhody
- Pracovní doba dlouho do noci.
- Možný konflikt s opilými a nepříjemnými hosty.
- Riziko stresujícího pracovního prostředí.
Dovednosti a znalosti
1
Manuálně zručnost Příprava nápojů často probíhá přímo před zraky hostů, je proto potřeba působit profesionálně
2
Komunikativnost a příjemné vystupování Barmani jsou v neustálém kontaktu s lidmi
3
Znalost technologických postupů výroby a receptur všech nabízených nápojů
4
Znalost názvosloví všech drinků a nápojů z menu
5
Vynalézavost a kreativita Barman by měl být schopný vymýšlet nové drinky a kombinace chutí
6
Organizovanost, rychlost a efektivita Hosté chtějí své nápoje dostat brzy
7
Znalost barmanského náčiní Je potřeba znát práci s mixérem, drtičem a dalšími nástroji
8
Dobrá paměť Stálí hosté ocení, když si zapamatujete jejich oblíbené nápoje
Jak se stát barmanem?
1. krok: Střední škola
Kde studovat tento obor?